Vinkwijk 2-4 Zeddam

€ 3.875.000,-

Terug naar overzicht

Kenmerken

Adres
Vinkwijk 2-4
Zeddam
Object nr.
2210
Soort aanbod
Koop
Type woning
Landhuis
Prijs
€ 3.875.000,-
Woonoppervlakte
621 m²
Perceeloppervlakte
32060 m²
Aantal kamers
12
Slaapkamers
6
Badkamers
3
Bouwjaar
1906
Ligging
Aan bosrand
Prijstype
k.k.

Omschrijving


Huis De Padevoort

‘Een buitenplaats van vorstelijke allure omringd door een eeuwenoude slotgracht’

Van oudsher zocht de adel de rust en stilte op van het platteland. Daar vulden zij de dagen met paardrijden, de jacht, een spelletje crocket of jeu de boules op het gazon en chique soirées. Het zal niet anders geweest zijn op Huis de Padevoort, een edelmanswoning waarvan de naam al in 1300 genoemd wordt. De naam zal mogelijk verwijzen naar een doorwaadbare plaats in een riviertje. De familie van Padevoort behoorde tot de Berghse adel en liet het huis herstellen in de 17e eeuw. Ook werd het huis enige tijd gebruikt als jachtslot van de Graaf van den Bergh.

Het charmante zeventiende-eeuwse huis met paardenstallen, garage, oranjerie is gesitueerd op een terrein van 32.060 m² park en landerijen. Het geheel staat er, dankzij perfect onderhoud en een zorgvuldige renovatie in de afgelopen jaren, stralend bij. Hier beleeft u de grandeur en de genoegens die het wonen op een historische buitenplaats zo uniek maken. Het huis ‘leunt’ tegen de bebouwde kom van het idyllische dorpje Zeddam en heeft vrij uitzicht over haar eigen landerijen. Het landgoed grenst aan de bossen van het Montferland die met een oppervlakte van circa 1800 hectare een prachtige uniek natuurgebied vormen.

Een statige laan met de imposante poort met smeedijzeren hekken brengt u naar een idyllische pleintje voor het huis waar de garage zich bevindt en waar uw gasten kunnen voorrijden en parkeren.

Het huis werd in oude luister hersteld en gecombineerd met modern comfort en gemak. De technische infrastructuur is actueel en modern en in combinatie met het karakter van de authentieke balkenplafonds en zware kasteelmuren is op deze wijze een stijlvol en luxe woonhuis gerealiseerd. De structuur van het pand werd hersteld en verbeterd, er kwam een nieuwe keuken en sanitair, de jachtkamer werd gerenoveerd en op de eerste verdieping zijn twee grote slaapkamers en een mooie master ensuite verwezenlijkt – alle met eigen badkamer – in een originele, romantische stijl. De zolder werd verbouwd tot een volwaardige slaapverdieping met eveneens twee slaapkamers met ensuite badkamers. Het resultaat van al deze inspanningen mag er zijn. De Padevoort herrees als een elegante en intieme familieresidentie.

Als u door de marmeren gang binnentreedt, met de woonvertrekken en woonkeuken en jachtkamer links en rechts, valt het meteen op hoe bewoonbaar en gezellig een dergelijk landhuis is. De leefruimtes ademen een voorname sfeer en zijn verrassend overzichtelijk van afmeting. Daarnaast heeft het huis heeft een wijn-, en voorraadkelder. Ondanks het imposante woonoppervlak van ca. 621 m² is het huis bovenal 'huiselijk', waar u gerieflijk met uw familie kunt wonen zonder dat men zich ‘verloren’ voelt.

Aan de voorzijde, links van de oprijlaan, liggen de paardenstallen die zijn gerealiseerd in het voormalige dorpsschooltje. Op de begane grond zijn schoollokalen in gebruik als berging en zijn enkele paardenstallen gerealiseerd. Op het gebouw rust een woonbestemming en het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid om hier een woning te realiseren, de eigenaar is hierover in gesprek geweest met een architect. Vraagt u naar de mogelijkheden bij de makelaar. In combinatie met de orangerie die in stijl van het huis is gebouwd vormt het complex, samen met de garage, een unieke buitenplaats. Hier kunt u in privacy en veiligheid resideren.

Natuur, rust en stilte

Aan de achterzijde van het huis strekt zich een fraaie parkachtige tuin uit met een vijverpartij met waterrad die de slotgracht van stromend water voorziet en de stijlvolle orangerie met buitenkeuken, die u bereikt over de slotbrug. Oude loofbomen en een wal van groenblijvende beplanting bieden rust en privacy.

Zichtlijnen waren cruciaal binnen de landschapsarchitectuur uit die tijd en eigenlijk tot op de dag van vandaag. Huis de Padevoort heeft zowel aan de voor- als achterzijde een vrij uitzicht over de lanen en de landerijen. Het ligt aan de rand van het idyllische dorp Zeddam en gaat verscholen achter een statige toegangspoort en oude bomen.

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: circa 17e eeuw.
Bouwwijze: opgetrokken in steen. Dakbedekking middels dakpannen.
Isolatie: gedeeltelijk geïsoleerd. O.a. voorzetramen.
Woonoppervlakte: ca. 621 m².
Inhoud: ca. 4.377 m³.
Perceeloppervlakte: 32.060 m².
Energielabel: rijksmonument n.v.t.

INDELING

Parterre
Entree via de bordestrap en de brug over de gracht. Ontvangst in de centrale ontvangsthal met hardstenen vloerdelen. Een statig trappenhuis met gedetailleerde balustrade is een eyecatcher. Aan de linkerzijde de royale living met een prachtig hoog authentiek balkenplafond, een eikenhouten vloer en een imposante schouw met gashaard. De hoge raampartijen staan garant voor een vrij en prachtig zicht op het park en de oprijlaan. Ook bieden ze veel lichtinval in de woonvertrekken.
Aan de rechterzijde van de hal de garderobe en toilet. Doorloop naar de gezellige woonkeuken. Ook hier zijn de balken prominent aanwezig en sfeerbepalend. De keuken is in landhuisstijl uitgevoerd en voorzien van inbouwapparatuur. Aan de tuinzijde is de jachtkamer annex study gerealiseerd met stijlvolle boekenkasten. Een heerlijke plek om u terug te trekken om te studeren of te werken. Openslaande deuren vanuit de hal naar het bordes en park. Toegang tot de kelders.

1e Verdieping
Een brede overloop die toegang geeft tot de masterbedroom met balkenplafond en kledingkasten. Aangrenzend een zeer royale en luxe badkamer met ligbad, badkamermeubel met twee waskommen, douche, bidet en toilet. Aan de andere zijde van de overloop een biljartkamer, Aangrenzend een slaapkamer met een eigen badkamer voorzien van badkamermeubel, douche en toilet. Het trappenhuis brengt u naar de 2e verdieping.

2e Verdieping
Grote open ruimte met studeer- of zitgelegenheid. Twee slaapkamers met ieder een eigen badkamer voorzien van badkamermeubel, douche en toilet. Was- en linnenruimte. Een vaste trap brengt u naar de zolder.

Zolder
Een open ruimte waar u desgewenst extra woonruimte zou kunnen realiseren.

BIJGEBOUWEN

Paardenstallen
De voormalige dorpsschool wordt thans gebruikt als paardenstallen, berging en is ondersteunend voor het landgoed. De twee grote lokalen zijn in gebruik voor opslag en kantine voor de hoveniers.
Op het gebouw rust een woonbestemming en de eigenaar is in gesprek geweest met een architect over de mogelijkheid om woonruimte te realiseren. Vraagt u naar de mogelijkheden.

Garage
Opgetrokken in steen en dakbedekking door middel van dakpannen. Parkeergelegenheid voor drie auto’s.

Orangerie
Opgetrokken in hout op stenen voet. Voorzien van een buitenkeuken en verwarming en overige voorzieningen.

AANVULLEND

De historische buitenplaats (Vinkwijk 4) staat als Rijksmonument geregistreerd; Havezate Padevoort. Rechthoekig gebouw, XVIIb, met trapgevels aan de korte zijden, waartussen een zadeldak en bakstenen muren, verlevendigd door natuurstenen blokken en banden. Zandstenen ingangspartij met gewijzigd venster en trapgeveltje (1876) daarboven. Inwendig rococotrap en stucplafond (1667).

Het gebouw met het adres Vinkwijk 2 in Zeddam-Vinkwijk werd in 1915 gebouwd als R.K. bewaarschool. Ernaast stond de R.K. meisjesschool. Het rechthoekige gebouw is opgetrokken in baksteen. Aan de voorzijde heeft het een schilddak, aan de achterzijde een plat dak. De middenas van de voorgevel springt iets naar voren en doorbreekt de dakrand met een trapgevel. Ter decoratie zijn in de gevels gele bakstenen toegepast. Ondanks het huidige gebruik als stal is het gebouw herkenbaar als school, behorende bij het voormalige naastgelegen klooster, Vinkwijk 4.

Voor de paardensport liefhebbers zijn aan de overzijde van de weg twee omheinde weiden gelegen met een oppervlakte van bijna 1.7 hectare. Het bijgebouw is voorzien van enkele paardenboxen met een afmeting van circa 7,2 x 3,6 m.

Achter het huis is een besloten parktuin aangelegd omzoomd door de slotgracht. Een orangerie is in passende architectuur gebouwd en is verwarmd en voorzien van water en elektra. Een heerlijke plek om in het vroege voorjaar al te genieten van het buitenleven. Voor elk moment van de dag is een terras beschikbaar om te ontspannen in de zon of de schaduw.

Tevens is er voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein bij het hoofdhuis met garage alsook bij de paardenstallen.

Voor de liefhebber van golfen is een 18-holes golfbaan gelegen op circa 20 minuten autorijden bij Schloss Wasserburg Anholt.

Uitvalswegen als de A3(D) en de A12 brengen u met een half uurtje rijden in Arnhem en een uur rijden in de Randstad. Düsseldorf is op een uur autorijden gelegen.
 

Bekijk op kaart

Vinkwijk 2-4, Zeddam