Makelaars contact
+31 (0)6 537 227 95

Terug naar overzicht
AdresDwarsefeld 12
46419 Isselburg
Object nr.1119
Soort aanbodKoop
Type woningVilla
Woonoppervlakte2100 m²
Perceeloppervlakte27435 m²
Aantal kamers12
Bouwjaar1310
LiggingAan bosrand

Heerlijk verscholen in eeuwenoude bossen aan de grens van Nederland met Duitsland wordt u aangeboden het monumentale Huis Hardenberg.

Het Huis Hardenberg is een oud adellijk huis, gelegen tussen het Duitse Anholt en het Nederlandse Gendringen.

Het huis ligt aan een zijtak van de Oude IJssel en dateert uit de 14e eeuw. In 1347 wordt Dietrich van Zuilen (ook bekend onder de naam Dirck van Zulen) als heer van Hardenberg genoemd. Van het oorspronkelijke gebouw, een vierkant gebouw met vier hoektorens, resteren nog twee vleugels. In vroegere jaren lag het precies op de grens tussen het graafschap Zutphen en de heerlijkheid Anholt. De voorhof lag in het graafschap Zutphen en het huis in de heerlijkheid Anholt. Anno 2009 ligt het gebouw aan de Duitse zijde van de grens.

In 1310 ontving Diederik van Zuilen de plaats als leen van zijn vader Johan, heer van Anholt. In 1347 wordt Diederik voor het eerst als heer van Hardenberg in een oorkonde genoemd. In deze tijdmoet de oorsprong van het huis worden gezocht. Het wordt opgericht als grensfort in de vorm van een vierkant gebouw met hoektorens en voorwerk, omgeven met watergrachten.

Het complex omvat o.a. het kasteel, een luxe landhuis, een groepsaccommodatie gastenkamers en een feestzaal. Een ondergrondse parkeergarage met ruimte voor circa 10 voertuigen , een vrijstaand bijgebouw met paardenstallen en een rij hal.

Van de 50 hectaren land wordt circa 25 hectare gepacht, het overige is eigendom.

INDELING KASTEEL

Entree, ontvangst in royale hal met trappenhuis. Royale eetkamer met schouw. Prachtige raampartijen bieden uitzicht over het coulisselandschap rondom. Aangrenzend een keuken en doorloop naar een hal met zijentree en trappenhuis. Toegang tot de wijnkelder.

Aan de andere zijde van de hal een studeerkamer bibliotheek. De living is royaal van opzet en sfeervol met open haard. Aangrenzend een zeer gezellige en royale woonkeuken met een luxe keukenopstelling voorzien van inbouwapparatuur. Achterentree naar terras.

1e Verdieping. Overloop. Meerdere slaap- en badkamers. Vaste trap naar de 2e verdieping. Overloop. Zolder en meerdere kamers.

INDELING WOONHUIS

Entree, hal met trappenhuis. Toilet en garderobe. Royale woonkeuken met terrasdeuren. Ruime Living met terrasdeuren. Op de verdieping enkele slaap- en badkamers.

INDELING GROEPSACCOMODATIE

Onderverdeeld in 3 luxe appartementen met een oppervlakte van respectievelijk 80, 150 en 275 m2. In totaal kunnen hier 15 personen ondergebracht worden.

BIJGEBOUWEN

Bijgebouw met een feestzaal en bar. Grote zaal met een prachtig opengewerkte kapconstructie en een bar.

Ondergrondse parkeerkelder met mogelijkheid om 10 voertuigen te parkeren.

Paardenstallen bijgebouw met mogelijkheid om circa 10 paarden te huisvesten.

Overdekte rijbak